Coronavirus: 680 besmettingen per dag, een stijging met 42 procent

Tussen 4 en 10 september werd er bij gemiddeld 680,6 Belgen per dag een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat is een stijging met 42 procent vergeleken met de week voordien. Ook het aantal hospitalisaties gaat nu de lucht in. Wereldwijd werd zondag een recordaantal nieuwe coronabesmettingen in 24 uur gemeld.

Al meer dan een week gaat de trend in stijgende lijn. De afgelopen dagen is er zelfs sprake van een versnelling van de stijging van het aantal besmettingen. In ons land is er momenteel sprake van 70,6 nieuwe besmettingen op 100.000 inwoners, een stijging met 24 procent.

Ook het gemiddelde aantal hospitalisaties is gestegen naar 26,6 per dag . Dat is een stijging met 9,7 procent vergeleken met vorige week. In totaal liggen er in ons land nu 291 mensen in het ziekenhuis met Covid-19. Gemiddeld sterven er nu 2,4 mensen per dag aan de besmettelijke longziekte. De Belgische dodentol staat nu op 9.925.

Gemeentecijfers

Sciensano geeft de gemeentecijfers van het gemiddeld aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners voortaan mee over een periode van 14 dagen. Tot enkele dagen geleden was dat nog van zeven dagen. De gezondheidsorganisatie van de overheid wijst erop dat het niet lakser is geworden. Er zal ook een alarm uitgestuurd worden als er sprake is van een plotse stijging in een gemeente. Dat zegt onder meer Sciensano-viroloog Steven Van Gucht.

Triest, wereldwijd record

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO meldt een recordaantal nieuwe coronabesmettingen in 24 uur gemeld. Op één dag tijd werd over de hele wereld bij 307.930 mensen een coronabesmetting vastgesteld. De grootste stijgingen werden waargenomen in India, de Verenigde Staten en Brazilië. Ook stierven er de afgelopen 24 uur 5.537 mensen aan Covid-19. De wereldwijde dodentol staat momenteel op 917.417. In totaal zijn wereldwijd al meer dan 28,6 miljoen infecties geregistreerd.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20