Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 03 JUL

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Coronabesmetting krimpt verder van dag tot dag

Logo Business AM
Coronacrisis

01/06/2020 | Marc Horckmans | 3 min leestijd

De voorbije vierentwintig uur zijn in België 136 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd. Er waren ook 25 nieuwe opnames in het ziekenhuis. Dat blijkt uit het rapport van Sciensano, het Belgische instituut voor de gezondheid.

Er moesten de voorbije vierentwintig uur anderzijds nog 19 overlijdens worden gemeld. Dat is wel een stijging met vijf slachtoffers tegenover de dag voordien. In ziekenhuizen werden veertien overlijdens geregistreerd. Daarnaast waren er nog nog vijf sterfgevallen in de zorgcentra.

Versoepeling

De cijfers tonen dat de dreiging van Covid-19 verder blijft afnemen. Daarbij wordt opgemerkt dat ook de versoepeling van de lockdown voorlopig nog niet tot een significante opflakkering van het aantal besmettingen geleid. Wel wordt gewaarschuwd dat weekendcijfers vaak een onderschatting van het probleem tonen.

Met 80 nieuwe besmettingen blijft Vlaanderen het zwaarst getroffen, gevolgd door Wallonië (30) en Brussel (26). In totaal zijn in België tot nu toe 58.517 mensen met het coronavirus besmet geraakt. Daarbij zijn ook 9.486 patiënten overleden. Sinds de uitbraak van de besmetting werden 17.297 mensen in de ziekenhuizen opgenomen. Inmiddels zijn echter ook al 15.919 patiënten opnieuw ontslagen.

Op de intensieve zorgen verblijven in totaal nog 163 patiënten. Ook dat is een daling met vijf patiënten op vierentwintig uur tijd. In die groep blijken nog 83 patiënten ademhalingsondersteuning nodig te hebben.

6 miljoen

Wereldwijd zijn inmiddels 6,2 miljoen besmettingen gemeld. Met 1,79 miljoen patiënten blijven de Verenigde Staten het zwaarst getroffen land. Dat betekende een stijging met 200.000 besmettingen op vierentwintig uur tijd.

Inmiddels zijn al meer dan 100.000 Amerikaanse patiënten aan de gevolgen van de besmetting gestorven. Ook in Rusland (406.000) en Brazilië (515.000) is er sprake van een verdere sterke toename.

Het Verenigd Koninkrijk telt inmiddels 276.000 besmettingen. Daarmee is het Verenigde Koninkrijk het zwaarst getroffen land van West-Europa, gevolgd door Spanje (239.000) en Italië (233.000). Er zouden nu wereldwijd 372.000 mensen aan het virus zijn overleden. Ruim 2,6 miljoen patiënten zijn inmiddels genezen verklaard.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Yuval Harari

‘Een politicus die in 2021 aan de macht komt, gaat naar een feestje dat afgelopen is. Er valt niets anders meer te doen dan de afwas.’

Denker Yuval Harari
Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen.’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

‘De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.’

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

‘Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.’

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

‘Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.’

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Logo Business AM

Business AM | Stocks