Coolblue ‘denkt na over beursgang’

Coolblue denkt ernstig na over een enkele rit naar de Europese beurs. Dat heeft de hoofdaandeelhouder HAL bekend gemaakt.

Het Nederlandse bestelbedrijf heeft er een topjaar opzitten en lijkt dat nu te willen verzilveren. In een korte video zegt de hoofdaandeelhouder dan ook dat ‘er ernstig wordt nagedacht over een beursgang.’ In principe zou Coolblue dan op de AEX, de Amsterdamse beurs, terechtkomen.

Wanneer?

Pieter Zwart, de directeur van Coolblue, onderstreept wel dat er nog niet meer informatie is dan dat: er wordt over nagedacht. ‘Maar mocht het nou zo zijn dat we dit echt gaan doen, dan weet ik een ding zeker: ik zal de grootste aandeelhouder blijven en ik zal blijven ondernemen.’

Coolblue tikte bij de bekendmaking van het jaarverslag van 2020 de 2 miljard euro omzet aan, een recordcijfer voor de techleverancier. Een kwart daarvan werd in België opgehaald.

Fysieke winkels voor een webbedrijf

Het bedrijf werd in 1999 opgericht, onder meer door Zwart. De winkel specialiseert zich in elektronica en zette hard in op eenvoudige service en makkelijke terugbrengvoorwaarden. Er zijn intussen ook vijf Coolblue-winkels, in Antwerpen, Brussel, Gent, Zaventem en Hasselt. In Nederland heeft het merk tien winkels. Er staat ook een uitbreiding naar Duitsland gepland.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20