Coolblue breidt uit naar Duitsland

De Nederlandse webwinkel Coolblue breidt zijn activiteiten uit naar Duitsland. In de regio Düsseldorf zet de onlineverkoper van elektronica en witgoed een bezorgnetwerk op, waar ook eigen winkels en een installatiedienst deel van gaan uitmaken.

Dat maakte Coolblue zelf bekend. Duitsers kunnen vanaf nu via een Duitstalige website of app van de onlineverkoper bestellingen doen. Die goederen worden geleverd vanuit een distributiecentrum in de Nederlandse stad Tilburg.

Bakstenen winkels

Topman Pieter Zwart: ‘Vanaf vandaag bieden we aan klanten de omgeving van Düsseldorf de Coolblue-propositie aan. We starten er met het bezorgen en installeren van witgoed. Snel volgen er meer producttypes en diensten en bezorgen we zoveel mogelijk bestellingen van kleine producten bij klanten met de fiets. En ja… er komt binnenkort natuurlijk ook een fysieke winkel.’

Coolblue stak eerder al de Belgisch-Nederlandse grens over met zijn activiteiten. In Brussel opende het onlangs zijn grootste fysieke winkel, die als uithangbord voor het bedrijf moet dienen. De e-commercereus, met zowat 5.000 medewerkers, heeft intussen ook al twaalf fysieke winkels. Vorig jaar behaalde het bedrijf een omzet van 1,5 miljard euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20