Conner Rousseau zoekt een Valentijn, of drie

“Met Valentijn is het altijd hetzelfde. De koppels zijn de gelukkigen. Die gaan een restaurantje doen, een wijntje doen en ‘een kusseke’ doen. Maar wat met de singles? Zo alleen eten is het niet, hé. Daarom ga ik dit jaar niet alleen Valentijnsdag vieren. Ik neem drie mensen mee. Of je nu alleen bent of met een vriendengroep, maakt niet uit. Laat mij gewoon weten waarom ik met jullie Valentijnsdag moet vieren”, deelde Conner Rousseau (Vooruit) mee op sociale media.

  • Dat Rousseau de koning is van Instagram, onder de politici, wilde hij toch duidelijk nog even onderstrepen: op dat platform lanceerde de Vooruit-voorzitter een oproep, om samen met hem maandag te gaan ‘vieren’. De Vooruit-voorzitter is nog steeds single, en gebruikt 14 februari nu om een soort actie tegen de eenzaamheid te lanceren, in zijn gekende stijl: hij haalde er meteen erg veel reacties mee, én de klassieke media. Bij momenten lijkt Rousseau zo meer BV dan politicus: een positie die velen in de Wetstraat hem benijden.
  • Het is niet toevallig: op Instagram wordt een heuse oorlog om populariteit en impact uitgevochten, met name over jongere kiezers. En de grootste rivaal van Rousseau daar: Vlaams Belang en Tom Van Grieken. Het is dus absoluut key voor de Vooruit-voorzitter om te blijven investeren in zijn eigen kanaal, zijn ‘rechtstreekse lijn’ met zijn sympathisanten.
  • Zo vervagen tegelijk steeds meer de grenzen tussen privé en publiek in de Wetstraat: een evolutie die al langer aan de gang is. Als Rousseau of ook premier Alexander De Croo een nieuwe hond nemen, dan is dat niet enkel nieuws op hun eigen kanalen, maar ook in de papieren kranten. Die worstelen zo steeds meer met de eigen opgelegde regel dat over het privéleven enkel geschreven wordt “als dat politiek relevant is”
Meer