Concurrent voor Uber in Brussel: Bolt lanceert taxidienst

Het Estse bedrijf Bolt, bekend van de groene deelsteps, lanceert een complementaire taxidienst in Brussel en de Vlaamse randgemeenten.

De dienst wordt aangeboden via de app van Bolt. De nieuwe challenger van Uber en de traditionele taxi’s wil “het goedkoopste alternatief” aanbieden, zo staat in een communiqué. Het starttarief voor de ritten in Brussel is 8 euro, de kilometerkost 1,25 euro en het minuuttarief 0,30 euro.

Taxi-oorlog

Aan de chauffeurskant zegt Bolt dat zowel traditionele taxichauffeurs (die gebruik mogen maken van de taxibanen en -parkeerplaatsen in het verkeer) als chauffeurs met een zogeheten VVB-licentie (Verhuur van Voertuigen met Bestuurder) welkom zijn. Eind vorig jaar barstte er nog een taxi-oorlog los toen een rechter oordeelde dat Uber geen VVB-chauffeurs mocht toelaten op zijn platform. Het Brussels Gewest kwam daarop met een noodregeling, in afwachting van een definitief taxiplan.

Het bedrijf uit Estland, dat onder meer ook in Nederland actief is, verdient geld aan de ritten doordat de chauffeurs 15 procent commissie per rit moeten afstaan. Dat zou lager zijn dan de commissie bij Uber. “Chauffeurs werken steeds voor een eerlijk tarief”, claimt Bolt. “Zo bieden we de chauffeurs extra kansen om geld te verdienen, en maakt het mobiliteitsplatform een rit betaalbaar voor veel gebruikers.”

Het ambitieuze mobiliteitsplatform tankte onlangs nog 628 miljoen euro vers kapitaal bij. In ons land waren de activiteiten nog beperkt, met deelsteps in Brussel, Ieper en Namen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20