Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Colruyt zet maximumaantal op pakken WC-papier per klant: ‘Iedereen moet er kunnen kopen’

Logo Business AM
Business

20/03/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

isopix

Belgen blijven koppig hamsteren, zelfs als dat niet nodig is en dat zorgt voor gaten in de winkelrekken. Daarom heeft Colruyt beslist om tijdelijk op enkele basisproducten een limiet per klant in te stellen.

Zodra het duidelijk werd dat de coronacrisis ook in ons dagelijks leven zou ingrijpen, trok de Belg massaal naar de supermarkt om een voorraadje in te slaan. Boodschappen van supermarktketens en regeringen ten spijt bleef iedereen wc-papier inslaan alsof de apocalyps was aangebroken. Nu vraagt Colruyt om het aantal pakken wc-papier per klant te limiteren.

Geen tekort

‘Er is, voor alle duidelijkheid, geen tekort’, zegt Silja Decock, woordvoerder bij Colruyt, aan BusinessAM. ‘Maar we zien ook dat er hier en daar, omdat mensen toch hamsteren, gaten in de winkelrekken vallen op een aantal basisproducten. Daarom hebben we aan onze winkelverantwoordelijken gevraagd om het aantal pakken wc-papier per klant te beperken.’ Hoeveel pakken u juist mag meenemen, is niet duidelijk.

Basisproducten

In sommige Colruyts zou u trouwens ook nog op een andere manier beperkt kunnen worden. ‘Niet alle winkels kampen met dezelfde gaten in de rekken. Soms gaat het om bloem, soms om koffie. Winkels zullen individueel bekijken welke producten ze beperken. Het gaat om een lijst basisproducten zoals koffie, bloem en melk.’

Colruyt deed de laatste dagen een inspanning om aan klanten duidelijk te maken dat er op zich wel voldoende voorraad is. ‘Er vallen enkel gaten omdat veel mensen grote hoeveelheden meenemen. We hebben nog twee miljoen rollen wc-papier in stock en die wordt normaal aangevuld.’

De limiet zal niet lang bestaan, denken ze ook bij Colruyt. ‘Mensen worden wat kalmer, dat merken we. Vermoedelijk is het dan ook een maatregel van korte duur.’

De beslissing is enkel gevallen voor Colruyt. Zustermerken Okay, Spar en BioPlanet treffen deze maatregelen niet.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton