Colruyt-personeel staakt in Seraing

Het personeel van de Colruyt-vestiging in Seraing, in de provincie Luik, is sinds zaterdagochtend in staking. Dat meldt de socialistische bediendevakbond SETCa-Luik zaterdagnamiddag.

De socialistische vakbond wil compensaties voor het personeel in deze coronacrisis en is van oordeel dat, ondanks de start van de onderhandelingen, nog niet met alle personeelsverzuchtingen rekening wordt gehouden.

Werknemers van Colruyt organiseren sinds enkele weken elke zaterdag of maandag een roterende staking in een van de supermarkten van de groep. Na de winkels van Herve, Fléron, Chênée en Jemeppes is het zaterdag de beurt aan Seraing om 24 uur te staken.

Meer maaltijdcheques en recuperatie

De vakbond eist een verhoging van 4 euro aan maaltijdcheques, een bijkomend half uur recuperatie per dag, een verbod op winkeltassen om het risico op besmetting te beperken en de toepassing van cao 104, die 45-plussers toelaat meer recuptijd te hebben. Volgens de socialistische vakbond zijn deze maatregelen, die in het voorjaar zijn aangenomen, sinds 30 juni opgeschort.

Vorige week sloten verschillende winkels en handelsfederatie Comeos een sectorakkoord over strengere veiligheidsmaatregelen in winkels, maar bij Colruyt voldoen de genomen maatregelen nog niet, oordeelt de vakbond. ‘Elke werknemer krijgt normaal een bonus van 500 euro netto. De voortgang van de onderhandelingen is nog niet voldoende bij Colruyt. De onderhandelingen blokkeren met name op de maaltijdcheques en de recuperatie’, zegt Patrick Masson, SETCa-secretaris Luik.

Colruyt Seraing blijft gesloten tot zaterdagavond 20 uur. Maandag om 9 uur is nieuw overleg voorzien.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20