Colruyt opent dit jaar vijf nieuwe waterstoftankstations

De Colruyt Group heeft maandag naast de Cardoen-vestiging langs de Boomsesteenweg een nieuw waterstoftankstation geopend. Bedoeling is om dit jaar nog zo vier stations in gebruik te nemen. Dat schrijft De Tijd.

Colruyt Group is niet aan zijn proefstuk. De groep boven de gelijknamige grootwarenhuisketen had in 2018 al een eerste publieke waterstofpomp in een DATS 24-tankstation nabij zijn hoofdzetel in Halle geopend. Daar komen er dit jaar dus nog eens vijf bij.

Een eerste waterstoftankstation werd maandag alvast geopend. Chauffeurs die een wagen op waterstof bezitten kunnen hun voertuig nu dus ook voltanken bij het DATS 24-tankstation langs de A12 in Wilrijk. Het tankstation kostte ruim 2 miljoen euro. Later dit jaar volgen waterstofpompen in Haasrode, Erpe-Mere, Ollignies (Lessines) en Herve.

Hoeveel kost een tankbeurt?

Aan het tankstation aan Wilrijk betalen de chauffeurs 9,999 euro per kilogram. Een tank is vol met 5 tot 6 kilogram, en met iets minder dan 1 kilogram geraakt de auto 100 kilometer ver. Dat ligt in lijn met wat je betaalt om een dieselwagen vol te tanken.

De Tijd merkt op dat er op dit moment in ons land maar enkele tientallen wagens op waterstof rondrijden. Momenteel is er maar een beperkt aanbod van zulke wagens. Enkel Hyundai en Toyota brengen waterstofwagens aan de man in België.

“We willen waterstof zo veel mogelijk beschikbaar maken voor het vervoer van personen en goederen”, zegt Raf Flebus, businessunitmanager bij DATS 24, aan de nieuwssite.

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20