Colruyt onder druk na somber analistenrapport: “Winstmarges gaan trager herstellen dan gedacht”

Beleggers kijken vandaag reikhalzend uit naar de kwartaalcijfers nabeurs van supermarktgroep Colruyt. Het beurshuis KBC Securities wacht die cijfers niet af en verlaagt dinsdag het koersdoel voor het aandeel fors, van 41 naar 29 euro, maar wel nog met een ongewijzigd Houden-advies.

Er rezen de voorbije weken veel vragen over de strategie van Colruyt. CEO Jef Colruyt organiseerde zelfs een uitlegsessie voor pers en analisten, in een poging om meer helderheid te scheppen. Maar die uitleg kon KBC Securities niet overtuigen. Het beurshuis herziet zijn ramingen voor zowel de korte als de lange termijn, in de aanloop naar de jaarcijfers vanavond nabeurs van de supermarktketen.

KBC Securities meent dat de markt onderschat in welke mate Colruyt de hoge inflatie kan doorrekenen in de omzet. Maar anderzijds zou er een overschatting zijn van Colruyts vermogen om de winstmarges op korte termijn te herstellen. “Colruyt zal te maken krijgen met fors hogere loonkosten, die de marges onder druk zullen zetten”, waarschuwt KBC.

Het aandeel Colruyt daalde dinsdagochtend met 2 procent, om daarna gedeeltelijk te herstellen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20