Colruyt crasht na teleurstellende resultaten

De Bel20 opent vandaag positief, met uitzondering van Colruyt. Het aandeel keldert nadat het bedrijf dinsdag resultaten bekendmaakte.

Kort na de bel ging de Bel20 voorzichtig positief van start met 0,5 procent in het groen. Vooral voor technologiegroep Barco en biotechbedrijf Galapagos begint de dag goed, de aandelen noteerden elk 2,9 procent hoger dan op dinsdag.

Verlies voor Colruyt, winst voor PostNL

Minder goed nieuws was er voor Colruyt. Het aandeel noteerde bij opening meteen 5 procent lager. De supermarktgigant kondigde gisteren teleurstellende resultaten aan. De omzet en winst zijn met 1,4 procent gestegen, ondanks de coronacrisis, maar in de non-foodsector kampt Colruyt met dalingen. Zowel de resultaten van Dreambaby als Dreamland bleven status quo. Bij de petroleumproducten daalt de omzet. Beleggers reageren negatief.

De Europese beurzen doen het allemaal goed, ook de Damrak noteerde bij opening 0,5 procent hoger dan dinsdag. Hoogvlieger op de Damrak is PostNL. Voorbeurs kondigde PostNL een sterk gestegen winst in het tweede kwartaal aan. Vooral pakjesbezorging doet het erg goed. Voor heel 2020 liggen de verwachtingen ook hoger dan voor 2019. Het aandeel steeg met 12 procent bij opening en staat rond 10.30 uur 15 procent hoger.

V-rally

Over het algemeen lijken de Europese beurzen dan ook aan te trekken. De zakenbank Morgan Stanley meldt in een halfjaarlijks rapport dat de beurzen een V-rallypatroon tonen. Daarmee lijkt het herstel na de economische crisis ingezet.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20