CEO van ’s werelds eerste beursgenoteerde cryptobeurs: “FTX niet meer dan één slechte speler”

Coinbase-CEO Brian Armstrong lijkt onaangedaan door de negatieve verhalen die de cryptowereld dit jaar tekenen. In een uitgebreid weekendinterview met de cryptokritische zakenkrant Financial Times stelt hij dat hij “net zo bullish is op crypto als altijd”.

Waarom is dit belangrijk?

Dikke wolk 'parfum de crise' boven crypto. De koersen van de grootste munten kenden een enorme terugval, en verschillende middelgrote cryptobeurzen en -banken werden failliet verklaard na een liquiditeitscrisis. Het groteske fraudeverhaal rond cryptobeurs FTX betekent misschien nog de grootste opdoffer voor de industrie.

De koerscrash: Industriebonzen proberen meestal met twee soorten reacties de collectieve vertwijfeling op de cryptomarkt het hoofd te bieden, schrijft de FT. “Verdedig je eigen hoekje van de cryptomarkt en val de rest aan, of fluister de geruststellende woorden dat de enorme verkoopgolf eigenlijk een zegen is.”

  • Armstrong, CEO van de allereerste cryptobeurs met een Amerikaanse beursnotering, behoort tot het laatste kamp.
  • In het afgelopen decennium heeft hij vier "stressvolle" koers
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.