Coca-Cola pompt miljard in Franse markt

The Coca-Cola Company zal 1 miljard euro investeren in Frankrijk. Dat heeft CEO en voorzitter James Quincey aangekondigd op de ‘Choose France’-top.

The Coca-Cola Company en het bottelbedrijf Coca-Cola European Partners (CCEP) zullen samen 1 miljard euro investeren over een periode van vijf jaar.

CCEP is van plan om zijn fabriek in Duinkerken in 2020 uit te rusten met een ‘ultramoderne aseptische bottellijn’. Deze modernisering moet de toenemende vraag naar Fuze Tea en Tropico tegemoetkomen. Fuze Tea is een ijstheemerk dat Coca-Cola midden 2018 lanceerde, Tropico een fruitsappenbedrijf dat de multinational in het najaar van 2018 opkocht.

Coca-Cola wil ook haar investeringen in recyclage opdrijven in elke fabriek van CCEP in Frankrijk. Dat zijn er vijf in totaal.

Nieuwe producten

Tegelijkertijd zal het bedrijf 500 miljoen euro investeren in productontwikkeling. De komende jaren zal het een aantal nieuwe producten lanceren in de Franse markt.

Tenslotte zullen er centen gaan naar de verdere digitalisering van het bedrijf, PR-campagnes en strategische partnerschappen. Het persbericht spreekt ook over investeringen in de Olympische Spelen van 2024 die in Parijs zullen doorgaan.

Volgens de frisdrankreus zijn er meer dan 2.800 werknemers aan de slag voor Coca-Cola in Frankrijk.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20