Cirque du Soleil ontslaat bijna al zijn personeel

Het wereldberoemde entertainmentbedrijf Cirque du Soleil moet door de coronacrisis, waardoor al zijn shows momenteel zijn afgelast, bijna al zijn personeel ontslaan. Het gaat om bijna 4.700 mensen die hun job verliezen, zo berichten Canadese media.

‘Op dit moment heeft het bedrijf geen enkele voorstelling en ik weet niet wanneer die zullen hernemen’, verklaarde de CEO Daniel Lamarre in de Montreal Gazette.

Het personeel kreeg donderdag te horen dat 95 procent van hen zijn job verliest. Het gaat om 4.679 mensen. Iets meer dan 250 personeelsleden blijft aan de slag om de tourplanning en ticketverkoop te kunnen voorbereiden, eenmaal de coronacrisis van de baan is. Als de shows hernemen, zou Cirque du Soleil ook weer acrobaten in dienst gaan nemen. Tot vorige week had het bedrijf 44 shows lopen overal in de wereld.

Ratingbureau Moody’s verlaagde donderdag de kredietscore van het bedrijf, en geeft Cirque du Soleil een negatieve outlook. Het bedrijf beschikt over weinig liquide middelen en dus worden er vragen gesteld of het de crisis kan overleven. Een personeelslid getuigt anoniem tegenover de Montreal Gazette dat er geen geld was voor een ontslagvergoeding.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20