Chiptekort gijzelt de autoverkoop

Het tekort aan computerchips laat zich nog steeds voelen in de autoverkoop. In juni waren er in België 41.126 inschrijvingen van nieuwe wagens, een daling met 16,3 procent ten opzichte van juni vorig jaar. Dat blijkt uit gegevens van automobielfederatie Febiac en de FOD Mobiliteit.

“De markt voor personenauto’s heeft nog steeds te lijden onder het tekort aan halfgeleiders dat al enkele maanden een aantal bedrijfstakken in de hele wereld treft. Dit tekort heeft gevolgen voor de productie van nieuwe voertuigen en verlengt de leveringstermijnen”, zegt Febiac.

Tijdens de eerste zes maanden van 2021 is het aantal nieuwe inschrijvingen (232.391) wel gestegen met 7,3 procent ten opzichte van de eerste helft van 2020. In vergelijking met het eerste semester van 2019 gaat het wel om een daling met een kwart. “Dit resultaat wordt verklaard door de gecombineerde effecten van de COVID-19-crisis, het tekort aan halfgeleiders en, voor het eerst in meer dan 60 jaar, een winter zonder automobielsalon in België”, licht Febiac toe.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20