Taiwan leerde een les in Oekraïne en wil die gebruiken om China te counteren

Taiwan bestudeerde hoe Oekraïne de Russische opmars dwarsboomde met mijnen en wil die tactiek ook toepassen tegen China.

Waarom is dit belangrijk?

Grootmacht China ziet het eiland Taiwan als een afvallige provincie, terwijl dat eiland onafhankelijk wil zijn. De Chinese president Xi Jinping verkondigt dat hij Taiwan weer onder de duim wil, desnoods met een militaire aanpak. Het democratische Taiwan vindt echter in de Verenigde Staten een sterke bondgenoot die het eiland helpt om zichzelf te beschermen tegen de Chinese agressie.

In het nieuws: Taiwan is van plan om het zogenaamde Volcano-mijnsysteem in te zetten om zo een Chinese invasie te vertragen of breken.

  • Taipei koopt dat mijnsysteem van de Verenigde Staten, meldt de Eurasian Times. Dit systeem kan op vier tot twaalf minuten tijd 960 antipersoons- of antitankmijnen ontplooien in een gebied van 1.100 meter lang op 120 meter breed. Zowel een helikopter als vrachtwagen kunnen de mijnen uitstrooien.
  • De verkoop moet ervoor zorgen dat de Taiwanese verdediging
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer