China neemt strijd tegen het coronavirus op in leerplannen

Het leerplan in China zal er binnenkort een beetje anders uitzien. De Chinese overheid wil dat de scholen hun leerlingen ‘waardevolle lessen bijbrengen over hoe China het coronavirus heeft bestreden.’

Het leerplan zal onder meer door de overheid goedgekeurde informatie bevatten over de pandemie en ‘de Chinese vechtlust’. Dat laat de Chinese ministerie van onderwijs weten.

De coronapandemie zal aan bod komen in de lessen biologie, gezondheidszorg, literatuur en geschiedenis van de lagere en middelbare school. ‘Het doel van de lessen is om onze leerlingen te helpen begrijpen dat de Chinese overheid en de Communistische Partij van China het welzijn en de veiligheid van de bevolking altijd op de eerste plaats zetten’, aldus de ministerie.

Corona baart China nog zorgen

Het land is er de afgelopen maanden behoorlijk goed in geslaagd om het coronavirus in te dijken. Zo grijpt China onmiddellijk in zodra er sprake is van een lokale uitbraak. Onlangs werden er nog miljoenen mensen in de westelijke regio Xinjiang getest op het virus nadat een 17-jarig meisje besmet bleek te zijn.

Al baart de nakende winter de overheid zorgen. De Nationale Hervormings- en Ontwikkelingscommissie in China (NDRC) roept de bevolking alvast op om medische hulpmiddelen in te slaan. De provincie Guangdong heeft bijvoorbeeld een lijst opgesteld van 33 benodigdheden, gaande van water tot gezichtsmaskers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20