Chicago herbergt opnieuw grootste Starbucks-vestiging van de wereld

De Amerikaanse koffiegroep Starbucks heeft in Chicago een nieuwe vestiging van zijn merk Reserve Roastery geopend. Het filiaal is de grootste vestiging van Starbucks in de hele wereld. De winkel in Chicago heeft een oppervlakte meer dan 3.250 vierkante meter en spreidt zich uit over vijf verdiepingen.

De formule Reserve Roastery heeft al vestigingen in New York, Seattle, Milaan, Shanghai en Tokio.

Lange geschiedenis

De vestiging van de nieuwe winkel in Chicago was in april twee jaar geleden aangekondigd. ‘De Chicago Roastery bevindt zich op de hoek van de beroemde Michigan Avenue en Erie Street,’ zegt Beth Newhart, redacteur bij de nieuwssite BeverageDaily. ‘De winkel betrekt een gekend retailadres, dat voorheen door Crate & Barrel werd ingenomen.’

Starbucks heeft een lange geschiedenis met Chicago. De stad was de eerste locatie buiten Seattle waar de keten ooit een filiaal opende. Starbucks is dan ook al meer dan dertig jaar in Chicago aanwezig. Ruim een kwarteeuw geleden opende op O’Hare International Airport in Chicago tevens de eerste luchthavenwinkel van de keten.

De stad is volgens het bedrijf dan ook een logische vestiging voor een grote winkel van de Reserve Roastery. Een filiaal van de keten aan Rush Street, geopend in het midden van de jaren negentig van de voorbije eeuw, was gedurende enkele tijd ook al de grootste vestiging van Starbucks ter wereld.

Beleving

‘De Reserve Roastery heeft een belangrijke plaats in de wereld van Starbucks verworven,’ zegt Kevin Johnson, topman van de keten. ‘De formule versterkt niet alleen het merk van Starbucks, maar fungeert ook als innovatie-centrum en creëert een unieke koffiebeleving voor miljoenen consumenten over de hele wereld.’

Elke verdieping van de nieuwe Reserve Roastery heeft een specifiek karakter meegekregen. Op het gelijkvloers bevinden zich de Reserve Coffee Bar, de Roaster, de Scooping Bar en een winkel. De eerste verdieping is ingekleed als een authentieke Italiaanse bakkerij, ontworpen door Rocco Princi, partner van Starbucks.

Nog een verdieping hoger vindt de bezoeker de Experimental Coffee Bar. De derde verdieping is met de Barrel-Aged Coffee Bar en de Arriviamo Cocktail Bar geheel aan cocktails, met of zonder alcohol, gewijd. In een latere fase krijgt de Chicago Roastery ook een dakterras.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20