ChatGPT lanceert nieuwe verbeterde versie voor betalende gebruikers

De betaalde versie van ChatGPT zal vanaf nu aangedreven worden door GPT-4 Turbo. Dat heeft OpenAI bekendgemaakt. Deze nieuwe versie betekent volgens het bedrijf op heel wat stappen een grote verbetering.

De essentie: OpenAI kondigde GPT-4 Turbo al aan in november, maar tot voor kort was deze nieuwe versie enkel beschikbaar voor ontwikkelaars. De update wordt nu echter uitgerold naar alle betalende gebruikers. Meer specifiek gaat het om ChatGPT Plus-, Team- en Enterprise-gebruikers. De uitrol van GPT-4 Turbo gebeurt wel gradueel, waardoor sommige gebruikers iets langer op de nieuwe versie zullen moeten wachten.

Wat is er nieuw?

  • “We hebben de mogelijkheden op het gebied van schrijven, wiskunde, logisch redeneren en coderen verbeterd”, zegt OpenAI op X over de nieuwste update van ChatGPT. De grootste verbetering zou er zijn op het vlak van GPQA, wat staat voor Graduate-Level Google-Proof Q&A. Dat is een meerkeuzedataset met kennis van biologie, natuurkunde en scheikunde.
  • ChatGPT zal met GPT-4 Turbo minder langdradig en uitgebreid zijn. Daarentegen kan je meer directere antwoorden in conversatietaal verwachten.
  • Daarnaast zal de informatie die ChatGPT je geeft ook een stuk actueler zijn. De nieuwe AI is namelijk getraind tot december 2023. Dat is een grote verbetering in vergelijking met GPT-4, die maar informatie had tot september 2021.
  • Tot slot is de nieuwe update beter in complexe prompts en kan meer informatie verwerken. Hij kan ook afbeeldingen en video’s lezen en er een beschrijving van geven.