Google-oprichters zetten stap opzij

Larry Page en Sergey Brin, de oprichters van Google, stappen op als CEO en voorzitter van Alphabet, het bedrijf dat sinds 2015 Google overkoepelt.

Ze blijven allebei wel actief in de raad van bestuur.

Page wordt vervangen door huidig Google-CEO Sundar Pichai, die nu zowel CEO van Alphabet als Google wordt. ‘Alphabet en Google hebben niet langer twee CEO’s en een voorzitter nodig’, zeggen Page en Brin in een blogpost. ‘Nu Alphabet goed op zijn poten staat en Google en onze andere projecten het goed doen, is het tijd om onze managementstructuur te vereenvoudigen’, klinkt het.

Zoekrobot

Page en Brin richtten Google op in 1998. Het begon als een zoekrobot, waar Google nog steeds het meest bekend voor is, maar na enkele jaren wilden de twee hun horizonten verbreden en begonnen ze bedrijven over te nemen.

Naarmate de andere activiteiten – waaronder mobiliteit, gezondheidszorg, telecommunicatie – groter werden, werd het imperium minder overzichtelijk. Daarom werd in 2015 Alphabet opgericht als holding boven Google.

Page en Brin werden respectievelijk CEO en voorzitter van Alphabet en Sundar Pichai, die voordien verantwoordelijk was voor de Google-producten, werd gepromoveerd tot CEO van Google. Nu krijgt die laatste dus opnieuw promotie en wordt hij CEO van de hele groep.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20