CEO moederbedrijf Makro stapt vroeger dan verwacht op

Olaf Koch, de CEO van Makro-moeder Metro, hangt op het eind van 2020 zijn jas aan de wilgen. Normaal liep zijn contract tot 2022.

Over de reden van zijn vertrek wordt niet uitgeweid, maar volgens een persbericht heeft hij de beslissing zelf genomen.

Gespecialiseerde media wijzen er wel op dat er een haar in de boter zit tussen het management van Metro en de Tsjechische hoofdaandeelhouder Daniel Kretinsky. Die probeerde vorig jaar het bedrijf over te nemen, maar faalde en kreeg in ruil 30 procent van de aandelen. De Tsjech is eigenaar van de voetbalclub Sparta Praag en testte eind maart positief op Covid-19.

Mediamarkt

‘De raad van bestuur accepteert met spijt de beslissing van Olaf Koch om zijn termijn niet te verlengen’, zegt voorzitter Jürgen Steinmann in een persbericht. De raad van bestuur begint vandaag met de zoektocht naar een nieuwe CEO.

‘Ik verzeker mijn volle medewerking bij Metro tot het einde van het jaar’, voegt Koch nog toe.

Koch werkt 11 jaar bij Metro en was eerder directeur bij de autofabrikant Daimler. Hij kwam bij Metro in 2009 aan boord als financieel directeur en groeide in 2012 door tot CEO. In die functie leidde hij onder andere de afsplitsing van de elektronicaketens Mediamarkt en Saturn in de aparte holding Ceconomy.

Meer