CEO Dirk Bron van Blokker-opvolger Mega World stapt op

Dirk Bron legt zijn taken als CEO van Mega World neer. Mega World zit in slechte papieren, Bron zijn reputatie helpt de zaak niet vooruit. Hij wordt opgevolgd door Rudy Claes.

Nauwelijks enkele maanden na de overname van Blokker moet Mega World al bescherming aanvragen tegen schuldeisers. Dirk Bron, hoofd van het bedrijf, heeft een verleden van faillissementen en dubieuze overnames, hij stopt daarom nu als CEO. Dat weten de kranten van Het Mediahuis.

Zijn opvolger is Rudy Claes van transportgroep Corneel Geerts. Claes heeft geen ervaring in de retailsector. Bron van zijn kant, zal wel aanblijven in de raad van bestuur.

Eerder deze week bleek dat de jaarrekeningen van 2019 bij Mega World niet goedgekeurd konden worden. De bedrijfsrevisor beweerde dat hij geen toegang kreeg tot alle documenten die daarvoor nodig waren. Hij sprak over een ‘vertrouwensbreuk’.

Daarnaast lijkt het er sowieso op dat Mega World in slechte papieren zit. Er zijn klachten over onbetaald huurgeld en problemen met de uitbetaling van de ‘huwelijkssom’ die Blokker-eigenaar Michiel Witteveen aan overnemer Dirk Bron moest betalen.

Claes zou wel de bedoeling hebben om alle Mega World-winkels open te houden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20