Celio vraagt bescherming tegen schuldeisers, maar niet in België

De modeketen Celio vraagt bescherming tegen haar schuldeisers, de laatste stap voor een faillissement of doorstart. De Belgische winkels worden niet getroffen, klinkt het in een mededeling.

Bijltjesdag in de retail maandag. Nog geen uur nadat de modegroep FNG had bekendgemaakt dat ze 47 winkels sluit en 287 mensen op straat zet, komt de Franse groep Celio met de mededeling dat ze zich wel beschermen tegen haar schuldeisers. Daarmee worden haar schulden voor een bepaalde tijd opgeschort tot er een degelijk hervormingsplan op tafel ligt.

Celio stelt wereldwijd 4.000 mensen tewerk. ‘De sluiting van alle winkels de afgelopen twee maanden heeft tot een omzetverlies van bijna 100 miljoen euro geleid tussen maart en mei’, zegt het bedrijf in een persbericht.

‘Aanpassen aan nieuwe situatie’

Het kon geen akkoord vinden met de banken en vraagt dus een gerechtelijk akkoord voor de Belgische holding Celio International en Celio France. Hoewel dus de Belgische holding onder het akkoord valt, zullen er geen verdere gevolgen zijn voor de Belgische winkels, verduidelijkt Celio.

‘Deze aanvraag laat ons toe onze kas op peil te houden de komende maanden en geeft ons tijd om ons aan te passen aan de nieuwe situatie’, klinkt het nog. Celio heeft winkels in 60 landen wereldwijd, waarvan 30 in België. Geen enkele van de buitenlandse filialen is getroffen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20