‘Caudalie? Larie en apekool’

Wijnexpert Frank Van der Auwera legt je piekfijn basisbegrippen uit de wijn- en drankenwereld uit

Wijnterminologie is vaak een handig middel om tafelgasten te imponeren. Stel dat je tijdens het voorproeven van een wijn op restaurant plots uitroept "Hmmm, deze Meursault heeft een afdronk van minstens 15 caudalie". Wedden dat je gasten je bewonderend en vooral vol onbegrip aankijken?

wijn

Caudalie, afgeleid van het Latijnse woord 'cauda' wat 'staart' betekent, is de zoveelste poging om een

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer