Carrièreswitch: voormalig Belfius-topbankier Geert Van Mol wordt co-CEO van vastgoedbedrijf Steenoven

Geert Van Mol (47), tot voor kort chief digital officer bij de bank Belfius, kiest voor een volledig andere sector: vastgoed.

Van Mol wordt co-CEO van de Roeselaarse projectontwikkelaar Steenoven, samen met Bart Vanderdonckt. Het vastgoedbedrijf heeft een ontwikkelingsportefeuille van circa 650 miljoen euro die meer dan 30 vastgoedprojecten bevat, verspreid over heel Vlaanderen.

Sinds het najaar van 2021 is Steenoven een zusterbedrijf van aannemer Alheembouw, vooral bekend als bouwer van het toekomstige stadion van Club Brugge. Beide ondernemingen zijn eigendom van de Oost-Vlaamse zakenman Peter Temmerman.

Hemd en das hebben op de officiële foto’s plaatsgemaakt voor een zwart t-shirt. “De vastgoedsector is grotendeels nieuw voor mij, maar voelt tegelijk al heel vertrouwd aan. Er zijn uiteraard raakvlakken met de financiële wereld. Maar bovenal is het een complexe omgeving en daar houd ik echt van”, zegt Van Mol in een persbericht.

“Betaalbaar wonen, bouwshift, reconversie, duurzame energie en mobiliteit, digitale en financiële moeilijkheden, … De sector staat de komende jaren voor een aantal stevige uitdagingen.”

Belgische ambities

Het nieuwe leidende trio – eigenaar Temmerman en de twee co-CEO’s – zullen “een nieuwe strategie” uittekenen. De familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna dertig jaar geleden oprichtte, trekt zich volledig terug uit de dagelijkse leiding, maar blijft aan als investeerder.

“Met Steenoven zijn we de voorbije decennia een vaste waarde geworden in Oost- en West-Vlaanderen. We zijn vast van plan om onze horizon te verruimen. Niet alleen naar de rest van Vlaanderen, maar ook naar Brussel en Wallonië”, zegt het bedrijf.

(bzg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.