Weer obstakel minder voor nieuw stadion Club Brugge: stadsgenoot Cercle begraaft strijdbijl

In het Brugse stadiondossier zijn Cercle Brugge en het stadsbestuur tot een akkoord gekomen over waar de voetbalvereniging in de nabije toekomst zal spelen en trainen. Groen-zwart bergt in ruil zijn verzet tegen een nieuw stadion voor Club Brugge op.

Al jaren ligt de sleutel van een nieuw stadion voor Club Brugge in handen van zijn kleinere stadsgenoot Cercle, door verscheidene eerdere juridische afspraken over de Jan Breydelsite, waar het huidige gezamenlijke stadion ligt en waar Club ook zijn nieuwe stadion wil bouwen.

Cercle maakte er de voorbije jaren geen geheim van dat de vereniging liefst op de Jan Breydelsite (Olympia) wil blijven, in een compactere versie van het huidige stadion. Maar dat botst met een eerdere deal die Club Brugge en het Brugse stadsbestuur opdrong aan Cercle, waarbij groen-zwart naar een alternatieve locatie, op de Blankenbergse Steenweg, zou verhuizen.

Stad Brugge als verzoener

Nu zijn de stad Brugge en Cercle Brugge tot een akkoord gekomen, dat het pad effent voor het nieuwe stadion van Club Brugge. De stad bevestigt daarin dat groen-zwart zo snel mogelijk een eigen stadion moet krijgen, waarbij nog steeds op de Blankenbergse Steenweg gemikt wordt.

Maar vooral: Cercle is voortaan bereid om tijdelijk in het nieuwe Club-stadion te spelen, mocht zijn eigen nieuwe stadion nog niet klaar zijn. “De vereniging” zag het voordien niet zitten om “in het stadion van een andere club” zijn thuismatchen te moeten afwerken. Nu zijn er afspraken gemaakt – onder meer over een groen-zwarte aankleding tijdens de thuismatchen van Cercle – zodat de Cercle-familie zich toch een beetje thuis gaat voelen in het nieuwe stadion van Club.

Buurtbewoners

Het gaat om de tweede overwinning op korte tijd voor blauw-zwart, want vorige maand leverde de Vlaamse regering de omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge af. Sommige buurtbewoners hebben daar wel beroep tegen aangetekend, omdat ze vinden dat zo’n stadion niet thuishoort in een woonwijk. De koers is dus nog niet helemaal gelopen.

In de aanloop naar de – uiteindelijk afgeblazen – beursgang van Club Brugge, maakte blauw-zwart eerder dit jaar bekend in de eerste helft van 2022 te willen starten met de bouw van zijn nieuwe stadion met 40.000 zitjes.

(kg)

Meer
Mijn Volglijst

Europese beurzen blaken weer van vertrouwen

07/12/2021 17:47

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn dinsdag met flinke winsten gesloten, nadat beleggers het vertrouwen hervonden door afnemende angst over de omikron-variant van het coronavirus.

De brede STOXX Europe 600 index sloot 2,5 procent hoger op 480,23 punten. De Duitse DAX steeg 2,8 procent tot 15.814 punten. De Franse CAC 40 klom 2,9 procent naar 7.065 punten. De Britse FTSE steeg 1,5 procent naar 7.340 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20