Carl Decaluwé heeft weer iets gevonden om te verbieden

Elke dag is een nieuwe kans voor de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé (CD&V) om zich in het nieuws te wringen, bijna altijd door iets te verbieden, of een of andere forse actie aan te kondigen die de vrijheid van burgers inperkt.

  • Zo ook vandaag: hij wil bij Wintergloed, een stadswandeling in Brugge, verplichten om de coronapas te gebruiken, “of ik las het af”. “Voor massa-evenementen is een Covid Safe Ticket verplicht en dit is een massa-evenement. Als ze geen coronapas vragen, moet ik besluiten dat het niet mag doorgaan”, zo stelde hij op Radio 2.
  • Partijgenoot en Brugs burgemeester Dirk De fauw is niet opgezet met die zoveelste profilering van Decaluwé. “Een toegangscontrole is moeilijk te organiseren omdat er heel wat mensen langs het parcours wonen en werken”, zo stelt hij. En hij is allerminst onder de indruk van Decaluwé zijn dreigement. “Zijn besluit zal rap vernietigd worden. De lichtwandeling is niets meer dan een verlichting van de stad. “Als dat niet mag, kunnen we even goed alle kerstverlichting weghalen.”
  • Het opbod van Decaluwé en Cathy Berx, de gouverneurs van West-Vlaanderen en Antwerpen, die tijdens de corona-aanpak te pas en te onpas met forse maatregelen zwaaien, als felste sheriffs van het dorp, irriteert de CD&V-top al langer. “Maar we kunnen er niets aan doen, ze zijn vast benoemd”, zo klinkt het in de wandelgangen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20