Decaluwé verbiedt indooractiviteiten voor -12-jarigen in West-Vlaanderen, minister Dalle fluit hem terug

Carl Decaluwé (CD&V), gouverneur van de provincie West-Vlaanderen, verbood eerder vandaag alle buitenschoolse cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten voor kinderen jonger dan 12 jaar in heel de provincie. Lang hield dat verbod wel niet stand, want even laat meldde Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) dat het “on hold” stond. De zaak zal op het Overlegcomité besproken worden.

De West-Vlaamse gemeente Houthulst heeft te maken met een uitbraak van de Britse variant van het coronavirus. Volgens de eerste bevindingen zouden er zelfs twee besmettingshaarden zijn. Het gaat om het woonzorgcentrum De Groene Verte en de voorziening voor personen met een beperking De Vleugel. Ook in de rest van de gemeente worden steeds meer besmettingen vastgesteld met de Britse variant.

Cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten

Omdat die mutatie veel besmettelijker is, was er vandaag crisisoverleg met met onder meer infectiologe Erika Vlieghe. Daar was beslist om buitenschoolse indooractiviteiten te verbieden voor -12-jarigen. Het gaat hierbij om cultuur-, sport-, en jeugdactiviteiten.

Met die maatregelen hoopt Decaluwé de verdere verspreiding van de besmettelijkere variant van het coronavirus te beperken. Voor wie ouder is dan 12 jaar zijn zo’n activiteiten al langer verboden.

On hold

De eenzijdige beslissing van de gouverneur krijg al snel kritiek uit verschillende hoeken. Het verbod hield dan ook niet lang stand. Volgens VRT NWS heeft Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) aan Decaluwé gevraagd om de beslissing voorlopig “on hold” te zetten. Het zal nu waarschijnlijk op het Overlegcomité van komende vrijdag besproken worden.

LEES MEER:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20