Cambio, Poppy en co … Bij wie is autodelen nu het voordeligst?

Autodelen wint in Vlaanderen snel aan populariteit, zo blijkt uit cijfers van de sectorvereniging Autodelen.net. Vlaanderen telde vorig jaar meer dan 30.000 autodelers, een verdubbeling in vergelijking met een jaar eerder.

De populariteit van het autodelen moet ook gedeeltelijk worden toegeschreven aan de gewijzigde houding van de consument. Het autobezit is voor jongeren immers niet meer zo belangrijk dan voor de vroegere generaties. België heeft heel wat verschillende formules, maar welke is nu het voordeligste? Wij zochten  het uit.

Cambio

Cambio is de bekendste formule van autodelen. Naast instapkosten van 535 euro, betaal je 8 euro per maand, waarbij er per rit nog eens 2,10 euro per uur en 0,26 euro per kilometer bijkomt. 

Partago

Partago is enkel beschikbaar in  Gent en gebruikt elektrische wagens. Je betaalt een instapkost van 250 euro en maakt voor de rest gebruik van een systeem met prepaidkaarten, waarbij een bundel van 10 uur 60 euro kost.

Bolides

Bolides is beschikbaar in Antwerpen, Leuven en Gent. Bolides heeft geen instapkosten, maar je betaalt aan het begin van elke rit een startpremie van 3,3 euro. Per uur dat je de wagen gebruikt, betaal je nog eens 3,3 euro en per gereden kilometer komt er ook 0,33 euro bij. 

Poppy

Poppy is de nieuwste formule, die voorlopig enkel beschikbaar is in Antwerpen. Bij Poppy betaal je geen instapkosten en ook geen startpremie, maar je betaalt per minuut dat je de wagen gebruikt. Eén minuut kost je 0,33 euro, maar wanneer je geparkeerd staat betaal je nog steeds 0,10 euro per minuut. Voor 90 euro kan je de wagen 24 uur gebruiken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20