Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Buitenlandminister Philippe Goffin: ‘Reizen weer mogelijk vanaf midden juni’

Logo Business AM
Politiek

22/05/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR). - Isopix

Als het aan minister van Buitenlandse Zaken Philippe Goffin (MR) ligt, mogen we in juni weer op reis. Dat zegt hij op de Franstalige nationale omroep RTBF.

‘We moeten voorzichtig zijn en de uiteindelijke beslissing zal afhangen van de Nationale Veiligheidsraad, maar we zijn absoluut in gesprek met onze buurlanden over een gecoördineerde strategie rond reizen’, klinkt het.

Goffin denkt tegen midden juni met een plan op de proppen te komen en noemt de periode tussen 8 en 15 juni ‘realistisch’. ‘We weten dat Belgen graag reizen’, klinkt het. De onderhandelingen met Nederland, Frankrijk, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg zijn opgestart.

Reisorganisaties

‘Mijn boodschap is duidelijk: we moeten geleidelijk uit de quarantaine geraken, maar dan wel in overleg met de andere Europese landen. Het is ontzettend belangrijk dat we de grenzen gecoördineerd heropenen’, besluit hij.

De heropening van de grenzen leidt al langer tot beroering. Reisorganisaties liggen al sinds maart volledig stil en zitten op hete kolen om opnieuw te beginnen. Door de lockdown en de gesloten grenzen kan niemand nog op reis. Heel wat organisaties flirten daarom met het faillissement en vroegen staatssteun aan, waaronder TUI en Brussels Airlines. Over die laatste lopen de onderhandelingen nu volop.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO