Bugatti stelt Tourbillon voor: Indrukwekkende hybride met een al even indrukwekkend prijskaartje

Als Bugatti een auto lanceert, kan je ervan uitgaan dat het impressionant zal zijn. Dat is ook het geval met de Bugatti Tourbillon, hun zopas voorgestelde hybride. De prijs van dit nieuwe model is 3,8 miljoen euro, maar daarvoor krijg je wel een auto om van achterover te vallen.

De Bugatti Tourbillon is de opvolger van de iconische Bugatti Chiron. Volgens eigenaar Bugatti Rimac – dat het automerk enkele jaren geleden overnam – gaat het wel om een compleet nieuw design. Toch zien we veel typische kenmerken van een Bugatti terugkeren. Daarnaast liet het merk zich inspireren door mechanische luxehorloges. De naam Tourbillon komt van de naam van een mechanisme dat in dure horloges gebruikt wordt inconsistenties door de zwaartekracht tegen te gaan.

Dat laatste zie je ook terugkeren in het stuur van de Bugatti Tourbillon. Daarvan draait alleen de buitenkant. Zo blijf je ten allen tijde voor jou de vele wijzerplaten en het instrumentenpaneel zien. Dat instrumentenpaneel is overigens ontworpen door een Zwitserse horlogemaker. De bedoeling is dat het design tijdloos is en niet uit de mode raakt.

Hybride

Dat Bugatti recent is overgenomen door CEO Mate Rimac, bekend van de elektrische supercar Rimac Nevera, heeft ook zo zijn gevolgen voor de Tourbillon. De auto wordt namelijk niet langer aangedreven voor een W16-motor, een model dat ontworpen is door de vorige eigenaar Volkswagen. Daarentegen is er nu de V16-motor, goed voor 1.000 pk. Drie elektrische motoren zorgen nog eens voor 800 extra pk.

De Tourbillon accelereert van 0 naar 100 km/u in 2 seconden, van 0 naar 200 km/u in minder dan 5 seconden en van 0 naar 300 km/u gaat in minder dan 10 seconden. De maximumsnelheid is 445 km/u met een ‘speed key’ of 380 km/u zonder. Het volledige elektrische bereik is amper 60 kilometer, al gaat het uiteraard om een hybride.

Bekijk hier de Bugatti Tourbillon:

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.