Buckingham Palace opent haar tuinen voor… zomerpicknicks

Bezoekers zullen van juli tot september voor het eerst zonder gids door de tuinen van Buckingham Palace kunnen wandelen. Dat laat de Royal Collection Trust (RCT) weten in een mededeling. 

‘De unieke gelegenheid om te picknicken op een van de uitgestrekte grasvelden maakt deel uit van het bezoek’, aldus de RCT. Bezoekers zullen de tuin van 39 hectare op eigen houtje kunnen verkennen en kunnen genieten van de rijke biodiversiteit. Barbecues, balspelen en alcohol zullen echter verboden zijn tijdens het bezoek. 

Het huidige tuinlandschap dateert uit de jaren 1820 toen George IV Buckingham House in een paleis veranderde. Ondanks de stedelijke ligging herbergt de tuin een diverse fauna en flora met ‘zeldzame inheemse planten die zelden in Londen te zien zijn’. Zo zijn er meer dan 1.000 bomen en 320 verschillende wilde bloemen en grassen. 

Een alternatief

Waarom de tuinen dit jaar plots wel worden opengesteld, vraagt u zich wellicht af. Sinds 1993 stelt Queen Elizabeth de negentien ‘State Rooms’ (staatsievertrekken) open voor betalende bezoekers. De traditie trekt jaarlijks duizenden bezoekers, maar is voor het tweede jaar op rij afgelast wegens de pandemie. 

‘De traditionele opening van de State Rooms in Buckingham Palace zal dit jaar niet plaatsvinden’, bevestigt een woordvoerster van de RCT. ‘We verwachten dat er deze zomer nog steeds sprake zal zijn van social distancing en dat de bezoekersaantallen in Londen nog enige tijd laag zullen zijn als gevolg van de onzekerheid rond binnenlandse en internationale reizen.’

‘De kosten om het paleis op de gebruikelijke manier voor het publiek open te stellen, zouden veel hoger zijn dan de bezoekersaantallen en de detailhandelsinkomsten die we zouden kunnen verwachten’, voegde ze eraan toe. ‘We zijn echter verheugd dat we dit jaar als alternatief een unieke toegang tot de tuin van Buckingham Palace kunnen aanbieden.’

(lb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20