Brusselse beurs is primus van groen Europees peloton

De Brusselse sterindex Bel20 start de week 1 procent in het groen. Daarmee staat hij aan de kop in Europa. De brede index EuroStoxx50 gaat 0,7 procent vooruit.

De aanvoerder van die sterke winst in Brussel is de bank KBC, die nog nageniet van haar goede resultaten donderdag. De winst ging 14 procent hoger naar 697 miljoen euro en CEO Johan Thijs liet weten dat de corona-impact ‘nogal meevalt‘. Het aandeel deed er vrijdag al 4 procent bij en stijgt maandag nog eens 2,2 procent bij de opening.

Eerste achtervolger is de zorgvastgoedgroep Aedifica, die ook met goede resultaten kwam op vrijdag. De huurinkomsten gingen 35 procent vooruit. Maandag winnen de Brusselaars 2,1 procent.

Nieuweling

In Amsterdam en Parijs worden beleggers in een andere vastgoedgroep, Unibail-Rodamco Westfield, gelukkig omdat de voorzitter opstapt. Het aandeel vliegt 8,1 procent hoger. Vorige week schoten de aandeelhouders nog een kapitaalverhoging van 3,5 miljard euro af. Bij de tegenstanders zaten bestuurders Xavier Niel en Léon Bressler. Het een heeft dus duidelijk met het ander te maken.

Tot slot nog goed en slecht nieuws voor de Brusselse beurs. Binnenkort komt de sociale verhuurder Inclusio naar Euronext Brussel. Het bedrijf wil 60 miljoen euro ophalen. Op dezelfde dag raakte echter bekend dat Zenitel na meer dan 50 jaar weer in private handen komt. De eigenaarsfamilie lanceerde een bod van 22,75 euro per aandeel, 38 procent boven de slotkoers van vrijdag. Maandag is het aandeel opgeschort.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20