Beursupdate: Argenx trekt Bel20 in het groen

De Brusselse beurs ging vrijdagochtend omhoog. Richting het einde van de voormiddag steeg de Bel20 0,9 procent tot 3.876,05 punten. 

Beleggers in Europa kregen vanochtend, volgens beleggingsspecialist Justin Blekemolen van Lynx, een reeks macro-cijfers waarop ze kunnen reageren. 

Zo bleek vanochtend dat de Britse economie in het tweede kwartaal was gekrompen, aldus Blekemolen. “De economie heeft last van inflatie, hogere rentes en een dalend besteedbaar inkomen”.

Econoom Samuel Tombs van Pantheon Macroeconomics merkte op dat de beperkte terugval vooral te maken had met een extra vakantiedag en niet direct een teken is dat de Britse economie al in een recessie verkeert. “Het wachten is vooral op de cijfers over augustus, omdat deze een duidelijker beeld zullen schetsen van het onderliggende momentum van de Britse economie”, aldus Tombs

Vanochtend kregen beleggers ook inzicht op de laatste inflatiecijfers in Frankrijk, Spanje en Italië. In Frankrijk zijn de consumentenprijzen op jaarbasis verder gestegen, terwijl op maandbasis het tempo iets vertraagde. 

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets zal het moeilijker zijn om de inflatie in Europa terug te brengen, dan in de Verenigde Staten. Dit heeft volgens de analist te maken met het verschil in energieprijzen. 

Stijgers en dalers

In de hoofdindex trok Argenx de kop met een koerswinst van 3,6 procent. Gisteren liet het biotechbedrijf weten dat de Europese Commissie de behandeling van gegeneraliseerde myasthenia gravis met Vyvgart goedkeurde. UCB, dat ook een behandeling voor deze zeldzame spierziekte ontwikkelt, noteerde onderaan de Bel20 met een verlies van 0,5 procent. 

In de BelMid ging Fagron 3,2 procent omhoog, terwijl Telenet 1,9 procent prijsgaf. 

Lotus Bakeries kwam volgens ING met zeer sterke halfjaarcijfers. KBC Securities verhoogde ook het koersdoel voor het aandeel, dat 1,1 procent stijgt. 

Bij de kleinere aandelen schreef Unifiedpost 8,5 procent bij, na cijfers. Exmar, daarentegen, daalde 2,6 procent. 

Jensen-Group, dat ook met halfjaarcijfers kwam, leverde 0,3 procent in. 

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20