Brussels Airport wil opnieuw 300 miljoen euro bijtanken

Brussels Airport wil opnieuw 300 miljoen euro ophalen om het hoofd te bieden aan de coronacrisis. Dat blijkt uit een oproeping voor een algemene vergadering van obligatiehouders, die de luchthaven van Zaventem dinsdag heeft gepubliceerd.

Om het geld te kunnen ophalen via private plaatsingen heeft Brussels Airport de toestemming nodig van obligatiehouders die intekenden op uitgiftes in 2013, 2014 en 2017. Eind vorig jaar gaven die al hun fiat voor het bijtanken van 300 miljoen euro om “de algemene werkingskapitaaluitgaven te dekken” tijdens de coronacrisis.

Nu is Brussels Airport van plan om weer hetzelfde bedrag op te halen. Iets meer dan de helft daarvan – 155 miljoen euro – wil de luchthaven gebruiken om schulden te herfinancieren of af te lossen. Het overige deel van de opbrengsten gaat naar het verhogen van de liquiditeit of zal aangewend worden “voor algemene werkkapitaaldoeleinden”, luidt het.

Daarnaast vraagt Brussels Airport aan zijn obligatiehouders opnieuw om enkele verplichtingen van de luchthaven te laten varen, onder meer in verband met de rentedekkingsgraad. Zo kan het management “zich ten volle focussen” op de coronacrisis. De algemene vergadering van obligatiehouders staat gepland op 5 augustus.

Lees ook:

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street schudt virusvrees af

29/11/2021 21:08

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag deels hersteld van de stevige klap voor het weekend, toen de markten schrokken van een nieuwe coronavariant.

De S&P 500 won op het slot 1,3 procent op 4.655,27 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent en eindigde op 35.135,94 punten en Nasdaq sloot 1,9 procent hoger op 15.782,83 punten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20