Brussels Airlines stap dichter bij verlossing

De Duitse miljardair Heinz Hermann Thiele zal het reddingsplan van de Duitse overheid voor Lufthansa, waar hij een belangrijke aandeelhouder is, goedkeuren. Dat heeft hij gezegd in een interview met de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung.

De aandeelhouders van Lufthansa komen donderdag bijeen om een reddingsplan van 9 miljard euro te bespreken. Volgens dat plan zou de Duitse overheid een belang van 20 procent in de maatschappij krijgen. De redding is ook belangrijk voor dochtermaatschappij Brussels Airlines.

De grootste aandeelhouder van Lufthansa, de Duitse miljardair Heinz Hermann Thiele, was echter kritisch over de regeling. Mogelijk ging hij de deal tegenhouden bij de stemming donderdag. Daarom zou er een alternatief scenario uitgedokterd zijn waarbij de overheid zonder goedkeuring van de aandeelhouders alsnog zou kunnen instappen, zo vernam het Duitse persagentschap dpa.

Het back-upplan lijkt echter niet meer aan de orde. Thiele liet woensdagavond aan de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung verstaan dat hij het reddingspakket zal goedkeuren. ‘Het is in het belang van alle Lufthansa-medewerkers dat het management snel kan onderhandelen met de vakbonden over de noodzakelijke herstructurering’, voegde hij eraan toe.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20