Brussels Airlines heeft geen Belgische voorzitter meer

Jan Smets, de gewezen gouverneur van de Nationale Bank, vertrekt als covoorzitter en lid van de raad van bestuur van Brussels Airlines. De Duitse Christina Foerster, voormalig CEO, neemt vanaf 25 november alleen het voorzitterschap waar.

Dat meldt de luchtvaartmaatschappij in een persbericht. Naast Smets vertrok eerder al graaf Etienne Davignon, de vorige voorzitter, uit de raad van bestuur. Het betekent ook dat Brussels Airlines voor het eerst geen Belgische voorzitter meer heeft.

De Duitse groep Lufthansa, de eigenaar van Brussels Airlines, keurde ook de aanstelling goed van Hans Van Bylen, voormalig CEO van Henkel, en Catherine Vandenborre, financieel directeur van Elia, als twee nieuwe bestuurders. Die benoemingen zijn onderdeel van het akkoord met de Belgische overheid over het financiële stabilisatiepakket voor Brussels Airlines.

Nog Belgisch?

Lufthansa doet er in het persbericht alles aan om het Belgische karakter van Brussels Airlines te beklemtonen. ‘We hebben er alle vertrouwen in dat Brussels Airlines met deze nieuwe samenstelling een duurzame toekomst binnen Lufthansa verder zal ontwikkelen als een van de vier netwerkmaatschappijen en de Afrika-specialist binnen de groep, voortbouwend op het potentieel van Brussel en België als belangrijke luchtvaarthub en op de decennialange ervaring op het Afrikaanse continent’, wordt Foerster geciteerd.

Twee directeurs van Lufthansa vervolledigen de raad van bestuur.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20