Britse politie vindt illegale Bitcoinmijn tijdens zoektocht cannabisboerderij

Politie van Sandwell, een district in de Britse regio West Midlands, hebben eerder deze maand een illegale Bitcoinmijn gevonden terwijl ze op zoek waren naar een cannabisboerderij. ‘Het was zeker niet wat we verwachtten’, zei Jennifer Griffin, een betrokken agent, tijdens een verklaring achteraf.

Op 18 mei is de politie van Sandwell een loods binnengevallen omdat de agenten een vermoeden hadden dat er cannabis werd geproduceerd, staat er in een politieverslag te lezen.

De agenten hadden zich daarbij gebaseerd op verschillende bronnen die aangaven dat er dagelijks meerdere mensen de loods bezochten. Daarenboven waren veel bedrading en ventilatiekanalen zichtbaar en registreerde een politiedrone een aanzienlijke warmtebron. Volgens de agenten wees alles er dan ook op dat er cannabisboerderij aanwezig was op die locatie.

Geen cannabiskwekerij

Eenmaal toegekomen op de locatie kwamen de agenten tot de conclusie dat er helemaal geen cannabisboerderij aanwezig was. De loods werd gebruikt als Bitcoinmijn. De politie heeft maar liefst 100 pc’s aangetroffen die Bitcoins aan het mijnen waren. Op zich is dat niet illegaal, maar de gebruikers hebben niet op een legitieme wijze stroom gebruikt. Uit een navraag bij de energieleverancier Western Power bleek dat de stroomvoorziening was omzeild. Zo konden de mijners voorkomen dat ze moesten betalen voor hun energieverbruik.

‘Het was zeker niet wat we verwachtten’, zei Griffin achteraf. ‘Het had alle kenmerken van een cannabiskwekerij en ik geloof dat het pas de tweede cryptomijn is die we zijn tegengekomen in de West Midlands.’ De agent vervolgde dat de politie al de apparatuur in beslag had genomen. ‘We zullen kijken of we het permanent in beslag kunnen nemen onder de wet Proceeds of Crime Act’, klonk het.

Op dit moment is er nog niemand gearresteerd omdat er geen enkele persoon aanwezig was toen de politie de loods binnenviel. Griffin heeft al aangegeven dat de politie de eigenaar van de loods zal ondervragen.

(lb)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20