Brantano, CKS en Fred & Ginger blijven dicht tot zaterdag

De modegroep FNG wil zijn winkels zaterdag heropenen om de collectie te proberen uitverkopen. Dat zegt curator Geert Van Deyck.

Komende zaterdag, een week na de sluiting van alle FNG-winkels omdat er geen lonen meer uitbetaald werden, heropent de Mechelse groep opnieuw. ‘We nemen dan een week tijd om te evalueren welke winkels het rendabelst zijn en kijken of we dan misschien opnieuw winkels moeten sluiten’, zegt Geert Van Deyck, een van de vier curatoren die het faillissement van de modeketen begeleidt.

Het is nog niet geweten hoeveel winkels er zullen heropenen en hoeveel mensen er zullen worden ingezet. ‘Het zullen wel allemaal ex-werknemers zijn die op interim-basis aan de slag gaan.’

Geblokkeerde rekeningen

Het is niet zeker of de bankrekeningen tegen dan weer gedeblokkeerd zijn, maar Van Deyck maakt zich sterk dat wie aan het werk gaat betaald zal worden. Hoe dat zal gebeuren, daar wil hij niet over uitwijden. ‘Dat is interne informatie, maar de rekeningen moeten daar niet noodzakelijk voor gedeblokkeerd zijn.’ Sinds zaterdag hebben de banken alle rekeningen van FNG bevroren en kan de groep dus geen lonen meer uitbetalen.

Van Deyck meldt nog dat er woensdag verkennende gesprekken beginnen met enkele potentiële overnemers. Namen wil hij niet noemen. Ex-CEO Dieter Penninckx heeft zich nog niet aangemeld, ‘maar ik sluit niet uit dat dat nog gebeurt’, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20