BP wil waterstoffuncties verwerven om 10% marktaandeel te bereiken

BP Plc is begonnen met een wervingscampagne om banen te vullen in zijn waterstofbusiness. Een nieuw initiatief dat nog in de kinderschoenen staat.

Het Britse olie- en gasbedrijf is in eerste instantie op zoek naar zo’n 100 banen voor hun waterstofprojecten in verschillende landen, van Spanje tot Australië. Het bedrijf is een van de vele energiebedrijven die wereldwijd investeren in gas dat minder koolstofdioxide uitstoot. Op die manier willen ze zich voorbereiden op een markt die eerder vroeger dan laat een hoge vlucht zal nemen, aangezien industrieën en consumenten moeten overschakelen op duurzamere brandstoffen.

“De ambitie is om zo snel mogelijk mensen te laten instappen, zodat ze kunnen beginnen met het superchargen van wat al een groeiende business is”, zei Matthew Williamson, BP’s vicevoorzitter voor blauwe waterstof. Er zullen ook “toekomstige wervingsgolven” zijn.

Verschillende projecten

BP heeft een reeks projecten lopen voor de productie van blauwe waterstof en groene waterstof. Beiden hebben een uniek productieproces. Zo wordt bij de productie van blauwe waterstof vrijgekomen kooldioxide opgevangen en opgeslagen. Groene waterstof wordt dan weer gemaakt van water en hernieuwbare energie. Het bedrijf maakt ook al grijze waterstof, de vuilste soort omdat bij de productie van deze soort CO2 vrijkomt in de lucht.

BP breidt deze activiteiten uit naarmate andere onderdelen van zijn activiteiten inkrimpen. Het bedrijf is vorig jaar begonnen met een grote herstructurering, waardoor uiteindelijk ongeveer 10.000 banen verloren zullen gaan. De veranderingen maken deel uit van het streven om de traditionele activiteiten op het gebied van fossiele brandstoffen terug te schroeven en de productie van schonere energiebronnen op te voeren.

Het in Londen gevestigde bedrijf is zowel intern als extern aan het werven voor de waterstoffuncties. BP zei vorig jaar dat het in de komende tien jaar een aandeel van 10 procent in de “kern”-waterstofmarkten wil veroveren.

Tot de door het bedrijf voorgestelde projecten behoren een blauwwaterstofcomplex van 1 gigawatt in Teesside, Noord-Engeland, en “grootschalige” groene waterstofproductie in Australië.

(lp)(lb)

Meer
Mijn Volglijst

Zeer drukke macro-week voor de boeg

28/11/2021 16:08

(ABM FN) Komende week wordt vooral zeer druk op macro-economisch gebied. Beleggers hebben de handen vol met onder meer inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. 

Afgelopen week kende Wall Street een verkorte handelsweek wegens Thanksgiving en Black Friday. Los van die koopjes zien we toch vooral stevig oplopende prijzen wereldwijd. Bedrijven geraken moeilijk aan hun materiaal en moeten hogere kosten maken. Een heel stuk daarvan wordt doorgerekend aan de eindconsument. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20