Bouchez bemoeit zich met de coalitievorming in Brussel, Groen vuurt terug: “Hij geeft er geen moer om”

In Brussel gaat de coalitievorming moeizaam. MR werd de grootste partij op de Franstalige lijsten, Groen op de Nederlandstalige. En dat clasht, zeker over mobiliteitsplan Good Move. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez meldde zich als stormram.

In het nieuws: Bouchez gedraagt zich zoals verwacht: nogal bruusk.

  • MR is al lange tijd niet te spreken over Good Move, het mobiliteitsplan dat ontslagnemend minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) invoerde. Bouchez ziet het plan het liefst van al verdwijnen. “We laten mobiliteit niet meer over aan de Nederlandstaligen. Ik heb een aantal oplossingen om Good Move te begraven”, zo stelde hij gisteravond bij de nieuwszender LN24.
  • Van den Brandt neemt het niet dt Bouchez zich ermee komt bemoeien. “Georges-Louis Bouchez komt uit Mons. Hij moet een Waalse regering vormen. In Brussel hebben we ervoor gevochten dat de Brusselaars het mochten regelen”, verklaarde ze bij RTL.
  • “Het is niet door mogelijke regeringspartners te vernederen dat je tot een akkoord komt. Een regering vormen doe je door te praten, niet door verklaringen af te leggen in de pers”, zo valt ze Bouchez aan. Zijn bemoeienissen zijn onterecht, meent Van den Brandt: “Hij geeft geen moer om Brussel”.
  • Ze hoopt dan ook dat Bouchez Brussels lijsttrekker David Leisterh (MR) de kans geeft om zelf te onderhandelen over Good Move. Dat zou Van den Brandt beter uitkomen, want Leisterh is een stuk gematigder dan Bouchez. “De doelstellingen van Good Move zijn goed, maar er moet een ander mobiliteitsplan komen”, zo gaf Leisterh mee in Terzake.
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.