Derde bom ontdekt in Spanje, dit keer op militaire luchtmachtbasis

In Spanje werden ondertussen al drie bommen ontdekt. De eerste kwam tot ontploffing op de Oekraïense ambassade in Madrid, daarbij raakte één medewerker gewond. De andere bommen werden onschadelijk gemaakt.

Waarom is dit belangrijk?

Een aanval tegen een ambassade kan worden gezien als een aanval tegen het land aan wie die toebehoort. "Het is een inbreuk op de wetten van het internationaal gewapend conflict", vertelde Jan Wouters, professor Internationaal Recht en Internationale Organisaties aan de KU Leuven, aan Business AM. De professor ontkrachtte wel een wijdverbreide stelling: "ambassades zijn geen grondgebied in een ander land".

In het nieuws: Opnieuw wordt een bom ontdekt, dit keer op de luchtmachtbasis van Torrejon de Ardoz, ten oosten van Madrid.

  • Het pakket met explosieven werd opgemerkt door een scanner op de luchtmachtbasis. De bom moest worden afgeleverd op een gebouw op de basis, waar volgens Spaanse media met satellieten wordt gewerkt. De faciliteiten zouden aangestuurd worden door de Europese Unie, en staat in om de data die satellieten voorzien om te zetten in bruikbare inlichtingen.
  • De basis wordt
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.