Bolt lanceert een vloot van 1.100 elektrische deelsteps in Brussel: ‘Andere Belgische steden volgen snel’

Het Brussels Gewest is een deelstepverdeler rijker. Bolt, dat al aanwezig is in ruim honderd Europese steden, lanceert zich in Brussel en later in andere Belgische steden.

Bolt is een mobiliteitsplatform uit Estland met financiële steun van onder meer autoreus Daimler en noemt zich ‘de grootste speler in deelmobiliteit van Europa’. Gezien die Europese ambities, lag een lancering in Brussel, de hoofdstad van de EU, voor de hand. Bolt lanceert meteen een vloot van 1.100 elektrische deelsteps in de 19 gemeenten van het Brussels Gewest.

Dat is de eerste stap in een bredere Belgische lancering. ‘We willen onze deelstepdiensten de komende maanden snel uitbouwen in andere Belgische steden, als deel van onze langetermijnvisie voor België’, zegt Welmoed Neijmeijer, verantwoordelijk voor de Benelux bij Bolt, in een persbericht.

Elektrische deelsteps zijn al een jaar of vijf aanwezig in het Brusselse straatbeeld, maar verscheidene merken waaronder Lime stopten tijdelijk of permanent hun diensten. De reacties op de deelsteps zijn uiteenlopend. De voorstanders vinden zo’n step het ideale vervoermiddel voor korte afstanden in de stad, de tegenstanders ergeren zich aan het wildparkeren en de soms hoge snelheden, wat leidt tot tientallen ongevallen per jaar.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20