Bolt lanceert een vloot van 1.100 elektrische deelsteps in Brussel: ‘Andere Belgische steden volgen snel’

Het Brussels Gewest is een deelstepverdeler rijker. Bolt, dat al aanwezig is in ruim honderd Europese steden, lanceert zich in Brussel en later in andere Belgische steden.

Bolt is een mobiliteitsplatform uit Estland met financiële steun van onder meer autoreus Daimler en noemt zich ‘de grootste speler in deelmobiliteit van Europa’. Gezien die Europese ambities, lag een lancering in Brussel, de hoofdstad van de EU, voor de hand. Bolt lanceert meteen een vloot van 1.100 elektrische deelsteps in de 19 gemeenten van het Brussels Gewest.

Dat is de eerste stap in een bredere Belgische lancering. ‘We willen onze deelstepdiensten de komende maanden snel uitbouwen in andere Belgische steden, als deel van onze langetermijnvisie voor België’, zegt Welmoed Neijmeijer, verantwoordelijk voor de Benelux bij Bolt, in een persbericht.

Elektrische deelsteps zijn al een jaar of vijf aanwezig in het Brusselse straatbeeld, maar verscheidene merken waaronder Lime stopten tijdelijk of permanent hun diensten. De reacties op de deelsteps zijn uiteenlopend. De voorstanders vinden zo’n step het ideale vervoermiddel voor korte afstanden in de stad, de tegenstanders ergeren zich aan het wildparkeren en de soms hoge snelheden, wat leidt tot tientallen ongevallen per jaar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20