BOEM! 44% van de 18- tot 29-jarigen heeft Facebook op zijn smartphone verwijderd

Bijna 1 op elke 2 Amerikaanse 18- tot 29-jarigen (44%) heeft de Facebook-app van zijn smartphone verwijderd. Dat blijkt uit een peiling van Pew Research.

Terwijl de topmanagers van Facebook, YouTube en Twitter woensdag voor het Amerikaanse Congres moesten uitleggen hoe ze denken de (vaak valse) informatie die via die kanalen wordt verspreid te gaan reguleren, publiceert het Amerikaanse onderzoeksbureau Pew Research een voor Facebook vernietigende peiling

Daaruit moet blijken dat een aanzienlijk deel van de Facebookgebruikers het met het sociale netwerk van Mark Zuckerberg helemaal heeft gehad.

  • 54% van de ouder dan 18-jarigen zegt in de voorbije 12 maanden zijn privacy settings te hebben aangepast.
  • 42% zegt een pauze te hebben ingelast in zijn Facebookgebruik en heeft verschillende weken of langer het platform niet meer bezocht.
  • 26% of ruim een kwart van deze mensen heeft de Facebook-app verwijderd, een percentage dat bij de 18-tot 29-jarigen oploopt tot 44% of bijna de helft. Bij de 65-plussers daalt dit aandeel tot 12%.
  • 74% van alle gebruikers heeft een van drie voormelde acties ondernomen.

Deze resultaten werden bekomen door meer dan 4.500 deelnemers te ondervragen in de nasleep van het schandaal rond Cambridge Analytica. Daarbij kwam eerder dit jaar aan het licht dat Facebook privé-gegevens van tientallen miljoenen van zijn gebruikers zonder hun medeweten had overgemaakt aan een bedrijf dat met gerichte advertenties trachtte de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 te beïnvloeden ten gunste van Donald Trump.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20