Boël-holding Sofina keldert na uitspraken Wirecard-shorter

Fraser Perring, de analist die beroemd werd als mede-ontdekker van de boekhoudfraude bij Wirecard, uitte zijn twijfels bij de waardering van Sofina, de holding van de Belgische zakenfamilie Boël. Het leidde meteen tot een flinke beursklap.

Beleggers hadden niet meteen door wat er precies aan de hand was met Sofina. Het aandeel kelderde woensdagnamiddag met zowat 10 procent en de handelsvolumes lagen bijna drie keer hoger dan normaal. 

Het spoor leidde naar een conferentie in het Duitse Hamburg waar Fraser Perring van Viceroy Research te gast was. De Brit uitte er op het podium zijn twijfels over Byju’s, de Indiase educatieve app die een kroonjuweel is van de Sofina-holding. Volgens Perring moet Sofina de waardering van Byju’s neerwaarts bijstellen.

De Indiase educatieve app Byju’s – Getty Images

Beroemde shorter

Perring is niet de eerste, de beste, want hij heeft een ijzersterke reputatie uitgebouwd als kritische cijferbolleboos die onder meer de boekhoudfraude bij het Duitse fintechbedrijf Wirecard ontdekte. De voormalig sociaal assistent is de voorbije jaren uitgegroeid tot een held onder de shorters, beleggers die geld proberen te verdienen met grote koersdalingen.

Meer