BNP Paribas Fortis slokt Bpost Bank helemaal op: klanten kunnen vanaf 2024 terecht in postkantoor voor basisdiensten

BNP Paribas Fortis kondigt een nieuwe stap in de integratie van Bpost Bank, sinds kort een volledig dochterbedrijf. De merknaam Bpost Bank verdwijnt en alle klanten van BNP Paribas Fortis zullen vanaf januari 2024 voor courante financiële diensten terecht kunnen in de 657 postkantoren van ons land.

Bpost Bank was vroeger nog voor de helft in handen van Bpost, maar BNP Paribas Fortis nam recentelijk alle aandelen over, als onderdeel van een nieuwe zevenjarige commerciële alliantie. Beide partners kondigen nu een verdere integratie aan van de financiële dienstverlening bij Bpost in BNP Paribas Fortis:

  • De klanten van Bpost Bank worden vanaf 1 januari 2024 klant bij BNP Paribas Fortis.
  • De naam Bpost Bank verdwijnt vanaf eind 2023 en de huidige 308 medewerkers stappen over naar BNP Paribas Fortis.
  • De juridische entiteit Bpost Bank nv houdt op te bestaan.

“Voor de klanten van Bpost Bank en BNP Paribas Fortis verandert er niets voor 1 januari 2024”, verduidelijkt Bpost in een persbericht. “Vanaf 1 januari 2024 kunnen de klanten van BNP Paribas Fortis in de 657 postkantoren van ons land terecht voor een aantal diensten. Concreet betekent dit dat de postkantoren dan bijna 1,5 miljoen klanten zullen bedienen. Vandaag bedienen ze 600.000 klanten van Bpost Bank.”

“Ook na 1 januari 2024 zullen de klanten van Bpost Bank, dan klant van BNP Paribas Fortis, op hun vertrouwde manier kunnen blijven bankieren in het postkantoor”, klinkt het bij BNP Paribas Fortis, dat dit jaar al enkele verzekeringsproducten toevoegt aan het aanbod.

Bakstenen versus digitaal

Net als KBC stelt BNP Paribas Fortis vast dat een deel van de bevolking ondanks de digitalisering nood heeft aan persoonlijk contact met een medewerker van vlees en bloed.

“Alhoewel er een algemene trend is naar digitaal bankieren, kunnen we niet om de vaststelling heen dat een belangrijke groep mensen om diverse redenen vandaag nog niet of onvoldoende kan of wil gebruik maken van digitale tools. Alleen daarom al blijft een voldoende groot fysiek netwerk voor alle financiële basisdiensten noodzakelijk. Deze rol zal worden vervuld door de postkantoren”, zegt BNP Paribas Fortis, een divisie van de Franse bankengroep BNP Paribas.

De samenwerking laat de bank toe fors te snoeien in haar bestaande kantorennet. Van de 386 kantoren eind vorig jaar zullen er eind 2025 nog 220 overblijven.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20