BNP Paribas Fortis lanceert voor de derde keer in een maand tijd een eenjarige kasbon

De grootbank BNP Paribas Fortis biedt opnieuw een eenjarige kasbon aan. Deze keer brengt die 3 procent bruto in het laatje.

In het nieuws: Er lijkt niet snel een einde te komen aan de emissies van kasbons bij BNP Paribas Fortis. De financiële instelling lanceert voor de derde keer in een maand tijd een eenjarige kasbon.

  • De rente bedraagt deze keer 3 procent bruto. Na betaling van de roerende voorheffing (30%) blijft er netto 2,1 procent over.
    • De coupon ligt lager dan bij de vorige uitgifte. Wie toen intekende, ontvangt op het einde van de rit een rente van 3,3 procent bruto, oftewel 2,31 procent netto.
  • Dat rendement ligt in lijn met de andere kasbons met dezelfde looptijd. Wie belegt in die van Belfius, VDK en CPH Banque ontvangt ook een rente van 3 procent.

Details: De intekenperiode loopt tot en met 30 juni, maar BNP Paribas Fortis kan die vervroegd stopzetten. Het geschatte uitgiftebedrag bedraagt 100 miljoen euro. De uitgifte staat gepland voor 1 juli.

  • De grootbank heeft de vorige twee emissies overigens vervroegd stopgezet.
  • Intekenen kan deze keer vanaf 200 euro.

Meer uitgiftes in het vooruitzicht?

Vooruitblik: Kans is groot dat BNP Paribas Fortis in de nabije toekomst meer kasbons op de markt zal brengen.

  • Denk bijvoorbeeld aan september. Bij de start van die maand komt er bijna 22 miljard euro aan spaargeld vrij omdat de fiscaalvriendelijke eenjarige staatsbon, oftewel de Van Peteghem-bon, dan afloopt. Zelfs de overheid bereidt zich voor om binnen enkele maanden een deel van de koek op te eisen.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.