BNP Paribas Fortis gaat met nieuwe kasbon concurrentie aan met de staatsbon

Kort nadat de intekenperiode van de vorige kasbon vroegtijdig is stopgezet, brengt BNP Paribas Fortis een nieuwe eenjarige kasbon op de markt. De grootbank gaat daarmee de concurrentie aan met de staatsbon.

In het nieuws: BNP Paribas Fortis brengt opnieuw een eenjarige kasbon op de markt.

  • De grootbank had vorige week ook al een eenjarige kasbon gelanceerd. De intekenperiode liep normaal tot eind deze maand, maar werd vervroegd stopgezet.
  • Nu is het dus opnieuw mogelijk om een deel van je kapitaal te beleggen in een kasbon van BNP Paribas Fortis. De brutocoupon bedraagt deze keer 3,3 procent bruto. Daarmee ligt het rendement 30 basispunten hoger dan bij de vorige emissie. Na betaling van de roerende voorheffing (30%) blijft er netto 2,31 procent over.
  • Inschrijven kan tot en met 3 juni. De grootbank kan de intekenperiode, net zoals vorige keer, vervroegd stopzetten.

Concurrentie met de staatsbon

Details: De looptijd van de kasbon start op 4 juni. Dat is ook de dag waarop de looptijd van de nieuwe staatsbons start. Je kunt deze keer je geld voor één of acht jaar toevertrouwen aan de staat.

Vergeet niet: Via BNP Paribas Fortis kan je ook intekenen op de staatsbons.

  • Die deadline loopt af op 3 juni. Wie rechtstreeks intekent bij de schatkist heeft tot en met 31 mei de tijd.

Wil je op de hoogte blijven van alles wat er zich afspeelt in de financiële wereld? Niels Saelens, een journalist met een passie voor financiën, volgt alles op de voet op. Via deze link kan je je inschrijven op zijn dagelijkse nieuwsbrief.


Meer