BMW verwacht dat het volgend jaar bijna dubbel zoveel elektrische wagens zal verkopen

De Duitse autoproducent BMW verwacht dat het volgend jaar bijna dubbel zoveel volledig elektrische wagens zal leveren tegenover het jaar 2022. Dat zei financieel directeur Nicolas Peter maandag tegen journalisten, meldt nieuwsdienst Bloomberg

Peter zou hebben gezegd dat de vraag naar elektrische wagens sterk blijft. Dat onlangs de economische tegenwind waarmee veel landen te kampen hebben. 

Daardoor verwacht hij dat BMW in 2023 zo’n 70 procent meer elektrische wagens zal leveren dan dit jaar. In 2022 verwacht de automaker er zo’n 240.000 te leveren, een cijfer dat bijna zal verdubbelen naar 400.000 in 2023. 

Die enorme stijging komt deels doordat een lichte daling werd opgetekend tijdens de eerste helft van het jaar, zegt Peter. Dat zou nog een naschok zijn van de COVID-pandemie. Producenten van elektrische wagens hadden door de pandemie te kampen met problemen in de toeleveringsketens, waardoor zij tijdelijk minder konden produceren. Niet enkel BMW werd daardoor geraakt: zo goed als alle autoproducenten hadden te maken met tekorten

Wereldwijde stijging

De optimistische voorspelling van de CFO komt overeen met de verkoopcijfers wereldwijd: in juni dit jaar werden wereldwijd bijvoorbeeld 54 procent meer elektrische wagens verkocht dan tijdens dezelfde maand een jaar terug, een nieuw record. Ook in België werden dit jaar al 75,4 procent meer elektrische wagens verkocht tegenover dezelfde periode een jaar geleden. 

Volgens een rapport van het International Energieagentschap (IEA) dat in mei werd gepubliceerd, blijkt hetzelfde. In 2021 zouden wereldwijd dubbel zo veel elektrische wagens zijn verkocht tegenover het jaar ervoor. Er zouden er nu elke week bovendien meer worden verkocht dan tijdens het hele jaar 2012. Op drie jaar tijd zou het aantal elektrische wagens wereldwijd al zijn verdrievoudigd.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20