Bluetooth staat voor eerste evolutie in 20 jaar

Meervoudige aansluitingen, betere geluidskwaliteit en verbeterde functies voor hoorapparaten… Bluetooth is op zoek naar een tweede leven.

Kleine revolutie voor bluetooth, die zijn eerste transformatie in twintig jaar presenteert. Bluetooth SIG profiteerde van de techbeurs CES in Las Vegas om Lowe Energy ofte LE-technologie te presenteren. De toekomstige standaard voor draadloze audio heeft nieuwe functies in vergelijking met de klassieke versie, meldt CNN.

Met LE-technologie kunnen meerdere apparaten op hetzelfde signaal worden aangesloten. Een winkelcentrum kan bijvoorbeeld muziek of aankondigingen uitzenden aan gebruikers van headsets die door de gangpaden lopen. Deze nieuwe mogelijkheid lijkt erg op de optie voor het delen van muziek die vorig jaar door Apple is ontwikkeld en gelanceerd.

Nieuwe mogelijkheden voor gehoorapparaten

De andere nieuwigheid betreft gehoorapparatuur. Het nieuwe audiosysteem maakt het mogelijk ‘bluetooth-hoorapparaten te ontwikkelen waardoor het groeiende aantal slechthorenden ten volle kan profiteren van de voordelen van bluetooth-audio’, meldt het persbericht.

Tot slot zal LE de kwaliteit van het geluid dat via bluetooth wordt doorgegeven, verhogen. Zoals de naam al aangeeft, zal dit nieuwe systeem de levensduur van de batterijen van de apparaten verlengen.

Er is nog geen specifieke datum bekendgemaakt. Maar één ding is zeker: uw oude hoofdtelefoon zal in onbruik raken. Het is niet mogelijk om via software te updaten, dus u zult een nieuwe moeten kopen om er van te profiteren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20